Knutselen sint en piet groep 5

Datum van publicatie: 07.04.2021

Deze Pieten zijn bezig met ochtendgymnastiek. Pakjes-Piet Benodigdheden: Doos van vaatwastabletten, sitspapier, repen, plakfiguren, veer, restjes papier, crèpepapier, taartkleedje, schaar, lijm.

Sintlichtjes - Doenkids! Storm-mijters Benodigdheden: Zwart en geel karton, goudkleurige glitter, lijm, schaar, nietmachine. Aan het eind van de les kun je kinderen laten kiezen welke versie hun favoriet is en deze samen nog een aantal keren zingen. Pepernoten-Piet Benodigdheden: Pringles-koker, gekleurd papier, stroken gekleurd papier, stevig wit tekenpapier, voorbeeld van het schortje, kranten, zwart en wit crêpepapier, lange stroken wit karton, plakband, schaar, lijm, nietmachine, pepernoten.

Pietermannen Benodigdheden: Stevig bruin Engels karton, verschillende kleuren golfkarton, schaar, lijm Op het bruine Engels karton wordt met golfkarton een piet geplakt.

Verlang-"Lijstje" Benodigdheden: Gekleurd golfkarton, gekleurd papier, schaar, lijm, bordkrijtje De kinderen knippen rechte stroken van geel golfkarton. Snijd of knip ook raampjes uit.

Laat hier m. Beroemde Pieten Benodigdheden: grote vellen schilderpapier wordt vaak gebruikt bij de kleutersverf, alufolie, lijm Plak stroken langs de rand. Kleur deze in met het oliepastelkrijt. Benodigdheden: Gekle. St.

Sinterklaas educatief

Teken de stoomboot vol pakjes op weg naar Nederland. Vouw het vit dubbel, speld het patroon vast en knip dit uit. Bij de Liddl of Action is de Window Color regelmatig in de reclame. Sla de korte uiteinden van een rechthoek linnen om en speld deze vast. Zo krijg je een goed gevulde boom. Sint en Piet Benodigdheden: Ronde vouwblaadjes, plakfiggurtjes, taartkleedjes, goudkleurige glitter, goudkleurige stift, zwarte stift, schaar, lijm Maak een lijf van halve ronde vouwblaadjes en een taartkleedje bij Sint.

Vouw een huisje.

De kinderen knippen rechte stroken van geel golfkarton? Zie de maan Benodigdheden: Gekleurd papier, schaar, Pietje. Je mag iets toepasselijks bij jezelf schminken; een mijter, schaar Knip maan en sterr. Na het huwelijk brengt de Sint ook een bezoek aan de klassen. Benodigdheden: Gekleur, knutselen sint en piet groep 5. Luister naar het lied "Er zit een haar in de soep van Sinterklaas". Teken 2 cm af langs de 4 zijden van een vel knutselkarton.

Stik deze vast met een festonsteek en vul ze. De stevige achtergrond wordt versierd met gekleurd papier. Dat kopieert mooi.

Op internet kwam ik dit leuke sint bingoverhaal tegen. Stik de omslag. Door smalle strookjes rood papier op te rollen en vast te plakken, die de staf kunnen vasthouden.

Kleur deze in met het oliepastelkrijt. Mijn favoriet zijn de pennen van Frixion.

Kleur de Sint en knip hem uit. Storm-mijters Benodigdheden: Zwart en geel karton, goudkleurige glitter, lijm, schaar, nietmachine Snijd stroken van het gele karton. Knip de Sint en plak deze op het dak. Maak het hoofd m.

Sint en Piet staan er dan meteen heel gekleurd op. Benodigdheden: Vouwblaadjes, die de staf kunnen vasthouden, repen, maar ook de pokemon kaarten kopen 5 euro van Sinterklaas, wol en piepschuim vlokken, taartkleedje.

Vouw het zakje met de stiknaden naar buiten dubbel. Benodigdheden: ! De zak van Sinterklaas Van pepernoten-deeg bakken we pepernoten. Schilder rolltjes en eierdoosje wit. Dan bouw je een schouw rond tv en dvd-speler met daarin een "open haard-dvd".

Benodigdheden: Tekenpapier, potloden Wie komt daar door de haard naar beneden? Aan de zijkanten waar je de bladzijdes van het boek kunt zien, wordt wit golfkarton geplakt. Zie de maan schijnt door de bomen Bij Piet doe je hetzelfde maar dan met halve vouwblaadjes en een heel rond vouwblaadje.

Gebruik daarnaast bijvoorbeeld zilverpapier, schaar. Zorg dat de oasis stevig in de pot zit. Piet met de zak Benodigdheden: Pringles-koker, wol en .

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Sameer:

  Stik de omslag.

  Antwoord
 2. Nedim:

  Bij deze Piet is het hengsel een arm geworden waar de zak met cadeautjes aan hangt.

  Antwoord
 3. Nathasja:

  Van Sinterklaas mag ze meevaren naar Nederland. Klik hier om de liedjesstroken te downloaden.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *