Stoppen met studie ov

Datum van publicatie: 08.06.2021

Wat vond je minder interessant of lastig? Je leest er alles over in ons privacy- en cookiereglement. Dan kun je ook gebruikmaken van deze regeling.

Zeker als je niet aan een nieuwe opleiding wilt beginnen, is dit erg voordelig. Door: Ewald Jansen · om En wat als het van de [ Waarschijnlijk moet je ook een formulier invullen, succes met je volgende opleiding. De eventuele aanvullende beurs en de OV kaart krijgt ze helaas korter.

Druk rechts op het scherm op de knop 'stopzetten producten'! Zo probeert de student een negatief advies te voorkomen. Wat de reden voor stoppen met een opleiding ook is, stoppen met studie ov, het is belangrijk om de uitschrijving goed te regelen. Stop je in het eerste studiejaar met je opleiding! Geef antwoord op de 7 vragen van de studiekeuzetest en download direct jouw Persoonlijke Studiekeuze Adviesrapport.

 • Druk rechts op het scherm op de knop 'stopzetten producten'.
 • In winkel: Druk op 'Meer' en daarna 'Stopzetten'.

Het eerste studiejaar

Houd wel rekening met het volgende: Hebt u ook studiefinanciering beurs of lening? Nadat je je hebt uitgeschreven is het belangrijk om je uitschrijfdatum door te geven aan duo en je studiefinanciering stop te zetten. Stoppen met je studie is helemaal niet zo erg maar het is niet altijd de beste beslissing. Door: Saskia · om Dit in de hoop volgend jaar toch weer dezelfde studie te kunnen doen.

Abonneren op. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In totaal kan ze 7 jaar lenen als ze een bacheloropleiding volgt. Dan wordt er gekeken of je hem in die periode hebt gebruikt, stoppen met studie ov. Met de resultaten van deze studiekeuzetest krijg je direct inzicht in je huidige situatie en ontdek je de volgende stap naar duidelijkheid over je studiekeuze.

Je neemt een tussenjaar na de havo of het vwo. Er zijn 34 reacties. Wij zijn de Stille Generatie.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wacht niet te lang met stopzetten. Of zelfs eerder als dit kan. Hoeveel jaar studentenreisproduct? In dezelfde maand waarin jij je uitschrijft via Studielink, zet je via DUO je studiefinanciering stop.

Of moet je dan meteen gaan studeren, zelfs als je nog niet weet welke studie bij je past. Wat ga je dan doen tijdens stoppen met studie ov gedwongen tussenjaar!

Houd wel rekening met het volgende:. Zet je studentenreisproduct uiterlijk stop op de tiende dag van de maand waarin je er geen recht meer op hebt. Ontdek welk studie bij je past met ons Studiekeuzetrajct. Dan valt de studievertraging ook meestal wel mee.

Hoofdnavigatie

Als je bent ingeschreven voor één opleiding kan je vaak ook vakken volgen bij een andere opleiding, school of universiteit.

Het is echter het geval dat wanneer je een verzoek tot uitschrijven inwilligt dat je een maand later pas echt uitgeschreven wordt. Slimmer is het, zegt het Nibud, dat bij aanvang van de studie te doen. Videobestand mp4.

Je kunt stoppen met studie ov vakkenpakket verderop in de studie aanpassen aan je wensen, stoppen met studie ov. Houd wel rekening met het volgende: Hebt u ook studiefinanciering beurs of lening.

Ga je voor je Nederlandse opleiding tijdelijk in het buitenland een studie volgen of stage lopen n ontvang je bij DUO een ov-vergoeding buitenland. Of pas als ze helemaal klaar is met studeren. Maar een student moet goed nadenken of stoppen echt de beste oplossing is… Twijfel over de studiekeuze Het merendeel van de studenten twijfelt wel eens aan de studiekeuze. Studentinfo ServicePunt Hoe kan ik Alle categorien  Of wissel je van studie.

Heel verhelderend is ook de Studieleenwijzer van het Nibud.

Twijfel over de studiekeuze

Hi Hermien, Welke regeling geldt er dat je, je collegegeld terugkrijgt van je studie. Home Zoek Login. En wat niet? Zodra je de ervaringen leest van anderen, kom je ook op nieuwe ideeën voor je eigen gedwongen tussenjaar.

Ben je nog geen 18, dan mag je dezelfde opleiding op datzelfde instituut ook niet blijven volgen. Je studenten OV kan je stopzetten bij een ophaalautomaat.

Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Channah:

  Wat ging minder tijdens je eerste studie?

  Antwoord
 2. Wing:

  Let goed op dat je jouw studentenreisproduct op tijd stopzet.

  Antwoord
 3. Timo:

  Stuur mij een kopie.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *