Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor uitleg

Datum van publicatie: 11.03.2021

Dat is gelijk aan de situatie dat iemand voorrang had moeten verlenen. Dan mag een voetganger op het fietspad lopen of in het slechtste geval op de rijbaan.

Voor voetgangers gelden er ook regels in het verkeer. In de praktijk moet je voetgangers in dergelijke situaties gewoon voorrang verlenen. Toegevoegd na 20 minuten: De afbuigende tram heeft dus het recht van doorgaan. Klopt, en het meest complete antwoord. Anders zou je hem snijden. Voorrang aan voetgangers Bevind je je als voetganger binnen de twintig meter van een oversteekplaats of zebrapad?

Wanneer hebben voetgangers voorrang Een voetganger is iemand die zich te voet verplaatst. Is deze regel er niet meer. Met het oog op de duidelijkheid en de verkeersveiligheid wordt op de vraag rechtdoor op dezelfde weg gaat voor uitleg voetgangers voorrang hebben dan ook het woord voorrang in het antwoord gebruikt.

Bestuurders die afslaan, moeten het verkeer dat hen op dezelfde weg tegemoet komt of dat zich op dezelfde weg naast of dicht langs hen bevindt. Wie een zebrapad gebruikt of aanstalten maakt om het te gebruiken heeft altijd voorrang. De gebruikte url is ongeldig.

Jij krijgt voorang en je afslaande tegenligger moet wachtten.

Antwoord van Annemieke

Bestuurders moeten voetgangers die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan dit te doen, voor laten gaan. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Een auto die de hoek om gaat moet voorrang geven aan een voetganger die op diezelfde weg loopt en niet afslaat. Voor voetgangers gelden er ook regels in het verkeer. Verkeersborden Oefenen Bereid je voor op het theorie examen, maak gebruik van onze gratis verkeersborden trainer of maak complete theorie examens vanaf 19 cent per dag.

Zie hieronder voor meer informatie;.

 • Bij de regel 'rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor afslaand verkeer', geldt dit ook voor voetgangers.
 • Ongetwijfeld zullen veel bestuurders hier hun oordeel uit halen.

Bestuurders die afslaan, moeten het verkeer dat hen op dezelfde weg tegemoet komt lijst disney films classics dat op dezelfde weg zich naast dan wel links of rechts dicht achter hen bevindt.

Het woord voorrang wordt te vaak te pas en te onpas uitgesproken? Als iemand op dezelfde weg rijdt als jij dus je tegemoet komt en jij af wil slaan naar links heeft degene die rechtdoor gaat voorrang. Voorrang aan voetgangers Bevind je je als voetganger binnen de rechtdoor op dezelfde weg gaat voor uitleg meter van een oversteekplaats of zebrapad.

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt.

Voorrang aan voetgangers

Voetgangers zijn wel verkeer, maar geen bestuurders. Bij uitleg gebruik daarom ook altijd de juiste benaming, zoals ook bij benoeming verkeerslichten en de juiste kleuren rood geel en groen. Dat is gelijk aan de situatie dat iemand voorrang had moeten verlenen. Afslaan valt wettelijk gezien niet zonder meer onder een bijzondere manoeuvre, maar wel is het een manoeuvre die afwijkt van gewoon de weg volgen.

Verkeer betekent "alle weggebruikers", dus ook voetgangers. Veel bestuurders snappen deze regeling al niet meer en geven vaak in de deze decathlon openingstijden breda geen voorrang aan voetgangers. Dan heeft de net achteropkomende fietser ook voorrang. Bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren moeten het overige verkeer voor laten gaan.

Juridisch Verkeersregels. Premium CBR examen training.

{dialog-heading}

Ik heb altijd geleerd dat bij rechtdoor op dezelfde weg de voorrangsregel ook voor de voetganger geldt. In de praktijk moet je voetgangers in dergelijke situaties gewoon voorrang verlenen. Dan mag een voetganger op het fietspad lopen of in het slechtste geval op de rijbaan.

Maar wanneer hebben voetgangers voorrang?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Rechtdoor op dezelfde weg gaat voor uitleg reactie. Verkeersborden Oefenen Bereid je voor op het theorie examen, maak gebruik van onze gratis verkeersborden trainer of maak complete theorie examens vanaf 19 cent per dag. Je tegenligger wil afslaan naar links. Ontstaat er een aanrijding bij het uitvoeren van een van deze manoeuvres dan ligt het vermoeden van schuld bij degene die de andere voor had moeten laten gaan.

Ongetwijfeld zullen veel bestuurders hier hun oordeel uit halen! Video toevoegen.

Weet jij het antwoord?

Plaats reactie. Oeps zag pas na mn antwoord dat dit in de reacties ook al gezegd was.. Zie hieronder voor meer informatie;. Meestal op een voorrangsweg.

Bijzondere manoeuvres Ik heb de term bijzondere manoeuvres gebruikt om aan te geven dat er in afwijkende verkeersmanoeuvres voorrang verleend moet worden. De consequenties zijn namelijk gelijk. Reactie van Annemieke Zerdoun: Er zijn meer vragen gesteld over de regel "rechtdoor op dezelfde weg gaat voor".

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Mattijn:

  Is deze regel er niet meer?

  Antwoord
 2. Robina:

  Anders zou je hem snijden.

  Antwoord
 3. LucĂ­a:

  Voetgangers zijn wel verkeer, maar geen bestuurders. Voor voetgangers gelden er ook regels in het verkeer.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *