Rabobank spaarrekening kind opzeggen

Datum van publicatie: 08.04.2021

Als je niet online bankiert, neem je contact op met ons. Hiervoor hoef je zelf niets te regelen. Is de rekeninghouder jonger dan 18 jaar?

Neem allebei een geldig legitimatiebewijs mee. Bij overschrijding van de vrijstelling krijg je te maken met schenkbelasting. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij boeken dit bedrag automatisch terug naar de rekening van de opdrachtgever. Staat de betaalrekening op jouw naam? Omdat je het beste voor je kind wilt is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk te sparen.

Een aangepast overzicht maken over een specifieke periode kan ook. Neem dan contact met ons op en wij zeggen de spaarrekening voor je op. Neem dan contact met ons op.

Bekijk de productkenmerken en voorwaarden van de Rabo RegenboogRekening. Zo zeg je je zakelijke spaarrekening online op Je zakelijke spaarrekening online opzeggen regel je in de Rabo App of in Rabo Internetbankieren Professional. Je kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening, rabobank spaarrekening kind opzeggen.

 • Als wettelijk vertegenwoordiger kun je het tegoed online of via de Rabo App opnemen of aanvullen.
 • Kies 'Betaal- en spaarrekening'. Voor het openen van een rekening voor een kind jonger dan 18 jaar, is jouw toestemming nodig.

Wat is een Rabo RegenboogRekening?

Je komt nu op de productpagina van de rekening. Zodra het tegoed is overgeboekt, zeg je de rekening op. Je kiest zelf wanneer het spaarbedrag wordt overgemaakt naar de Rabo RegenboogRekening en hoeveel. Inzicht in de spaarrekening Een overzicht van het tegoed, de stortingen en de opnames is voor de ouder s online of via de Rabofoon beschikbaar.

Meer over sparen voor je kleinkind.

 • Hier kies je welk vast bedrag je wilt sparen en op welke dag we het bedrag overmaken naar je spaarrekening. Hier trek je jouw schulden in box 3 vanaf.
 • Lees meer over het downloaden van je spaarrekeningsafschriften. De opgebouwde rente staat op het rekeningafschrift en in Rabo Internetbankieren.

Lees ook De kenmerken van onze spaarrekeningen Waarom verlaagt de spaarrente. Spaarrekeningen die je schriftelijk moet opzeggen De volgende spaarrekeningen kun je niet online opzeggen. Als je geen deposito-afspraak hebt gemaakt, stopt de overeenkomst meteen. Let hierbij op het volgende:. Zeg je de overeenkomst op na de inlegperiode.

Sparen op naam van je kind

Let op: het gaat hier om het hoogste tegoed van de laatste vier kalenderjaren. Variabel sparen SaldoSparen instellen Variabel sparen is handig als je niet precies weet wat je elke maand overhoudt. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Je kind is rabobank spaarrekening kind opzeggen volwassen en mag zelf beslissingen nemen. Je kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst op te zeggen met ingang van de einddatum van de inlegperiode. Je betaalt dan ook geen opnamekosten! Als je overlijdt, valt het geld in je nalatenschap. Hij of zij betaalt dan mogelijk erfbelasting over het spaargeld!

Wie een rekening kan opzeggen

Deze spaarrekening heeft geen minimum inleg en het openen van een spaarrekening is kosteloos. Als je tijdens je inlegperiode opzegt, betaal je wel opnamekosten.

Automatisch sparen wijzigen of stopzetten Automatisch sparen is flexibel. Dit kan tot medio Als je de rekening online opzegt, geef je in het online opzegformulier een nieuw IBAN aan ons door.

Service en Contact Zelf regelen Contact. Het ligt er bijvoorbeeld ook aan of je erfgenaam bent of niet en of je wel of geen mede-rekeninghouder bent.

Je hebt je spaarrekening niet meer nodig. Een overzicht van het tegoed, tegelijk maken, rabobank spaarrekening kind opzeggen. Dan stopt je overeenkomst rabobank spaarrekening kind opzeggen. Het aangepaste overzicht kan je voor meerdere rekeningen, de stortingen en de opnames is voor de ouder s online of via de Rabofoon beschikbaar.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om online een rekeninghouder toe te voegen. Bekijk voordat je opzegt hieronder de checklist over wat je moet doen als je een rekening bij de Rabobank opzegt.

Let bij Rabo DoelSparen wel op het volgende: Ook tijdens een inlegperiode kun je de overeenkomst opzeggen.

Zo zeg je je zakelijke spaarrekening online op

Voor beide mogelijkheden gelden verschillende regels. Begin daarom nu alvast met sparen en help jouw kind financieel op weg. Opzeggen doe je schriftelijk.

In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf. Kies 'Zelf regelen'. Mocht de betaling binnenkomen tijdens het opheffen van de rekening, dan maken wij het bedrag over naar het door jou opgegeven IBAN.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Zoe:

  En-rekening: alle rekeninghouders mogen alleen samen het geld op de rekening gebruiken of de rekening opheffen.

  Antwoord
 2. Marouscha:

  Dan betaal je geen opnamekosten. Dit regel je ook door samen langs te gaan bij je Rabobank.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *